Review av ''EscApe From New York''.

Avsnittet började med att det var samma dag och dom var i samma stad i New York som i finalavsnittet av säsong fyra och vi får se en skräckslagen Aria och en skadad Ezra och en snygg Noel som interjuvas av polisen.
Medans lögnarna Spencer, Emily och Hanna försöker lugna ner Aria att inte göra en så stor scen för dom vill inte svara på frågor på polistationen så rullar Ezra in i ambulansbilen. Alison står i en brandstege högre upp från dom andra och ser ner på ambulansbilen, så fort den börjar åka iväg så ser hon att A ligger på bilen och förstår att Ezra kommer inte kunna vara säker i sjukhuset.
 
I sjukhuset så får vi sedan se Ezra rullas in med massa doktorer och sjuksköterskor och vi får även se A gå in i sjukhuset och spana efter Ezra. 
 
Sedan går vi tillbaka till lögnarna och dom pratar och gör upp en plan om Fitz och Ali, hur dom ska få reda på samma kväll vem som är A.  Medans ringer Hanna sjukhuset och försäkrar sig att Ez blir skyddad av vakter. Sedan delar dom upp sig, Aria och Alison går till sitt håll och dom andra åt ett annat.
 
Tillbaka till The Hastings så pratar dom om att Spencer visste att Alison levde och Spences Mather tror efter att ha sett bilden med lögnarna i sina halloween-dräkter och Alison i röda kappan att det var första gången Spencer såg att Alison levde med sina egna ögon för det var då allt började med lögnerna och pillrena igen. Melissa hatar på Alison och säger att Ali är en tickande bomb men det är inte hon som sprängs utan det är alla runt henne. Veronica väljer att inte döma Alison. Sedan gråter Spences syster och berättar att hon tycker synd om tjejen som är i graven istället för Alison och just när Melissa ska berätta en stor hemlighet för oss och Mrs Hastings så kommer dektetiven in. Melissa var väldigt känslosam angående den andra tjejen som dog, tror ni att hon har något att göra med det mordet?
 
Vi får senare se i en scen att det är Holbrook som kommer in och han berättar dom senaste nyheterna om CeCe Drake för The Hastings. Mrs Drake har rymt från polisens förvar och har slagit en polis medvetslös och stulit hans bil. Tufft. Sedan frågar Holbrook om dom vet nånting och Melissa vill säga nånting men Daddy stoppar henne. Peter berättar ensam för Melissa senare att han inte vill att Melissa säger till någon om det hon berättade för Peter.
 
Dektetiv Holbrook får vi se sitta senare i sitt kontor i polisstationen och sedan får han ett samtal om Ezras skjutning i New York och söker sedan snabbt upp fakta om Mr Fitz och hans yrken och får reda på hans riktiga efternamn och numret till hans familjs teater i New York.
 
Tillbakas till New York igen springer Alison och Aria uppför New Yorks tunnelbana trappor och har en heart-to-heart konservation om Ezra. Alison tror att han förföljde A och berättar sedan att det finns bara en anledning till att Ez vill göra det säkert för Alison att komma hem och det är för våran Aria. Ali frågar om han har en chans och Aria säger att hon inte kan tänka på det just nu och tar sedan inte upp ämnet igen. Har hört och sett spoilers om att Ezra kommer försöka bevisa sin kärlek för Aria senare i säsong fem. Men är det bara jag som tycker att Ezra tog ett skott för Aria, han dog nästan och han riskerade nästan allt. Har han inte bevisat redan att han kanske förtjänar en andra chans?
 
Sedan så får vi se våran Mona tillbaks igen. Yay! Läskig som hon är kollar hon på nyheterna som är såklart om Alison och lögnarna att dom saknas just nu. Det här förändrar allting säger Mona till sin hemliga kollega. 
 
Mona får vi se sedan prata i telefon med en annan kollega och när hon snabbt avslutade samtalet så berättar Mona för sin första hemliga kollega - som visade sig vara Lucas? Att lögnarna inte är iallafall i Philadelphia, dom är i New York. Lucas säger sedan att Mona sa att det skulle vara mer folk där.
They Coming.
Sedan så får vi se Mona ha ett möte. Några av er känner varandra, andra inte säger Mona. Men jag valde er för vi alla har en gemensam sak och det är Alison DiLaurentis. Mona börja prata om allas smeknamn dom hade när Alison var där och två vi känner till som Mona har bjudit in till mötet är Lucas och Paige. Detta var nog den roligaste scenen i avsnittet och påminde mig enormt mycket om Mean Girls. Kan inte låta bli och skratta när jag tänker tillbaks till den scenen. 
 
Paige går iallafall emot Mona och uppmanar alla att det var bara vad Ali kallade dom, inte vad dom var för något. Paige säger även att hon inte är rädd längre för Alison och Mona berättar att hon borde vara det, Alison är inte tillbaka än men hon har hittat ett sätt att bryta upp Paige och Emily. Alison kommer inte låta Paily vara ett par säger Mona också.
 
What is it excatly you want us to do? 
Mona säger att hon vill att dom ska hålla ihop, ju fler dom är desto hårdare faller Alison. 
Det visar sig att Mona vill skapa en ny arme för att förstöra Alisons liv men denna gången finns det ingen A i armen. Vill våran hatade Paige vara med i den? Nej.
Paige börjar gå och Mona varnar Paige att hon inte kan skydda Paige om hon inte är med dom. Precis när Paige ska gå ut så är Melissa utanför dörren och går in och joinar mötet.
We don't have much time. Säger Melissa som tydligen också är ond och vill förstöra Alison. Paige går tillbaka in till rummet när hon ser Melissa.
I sjukhuset får vi se A leka doktor och smita in i Ezras operation för att kolla på hur det går för honom. Sedan kommer Spence, Hanna och Em och tar också över sjukhuset och börjar genast sätta igång sin plan att ta fast A. Dom sätter sig i väntrummet och låtsas läsa tidningar.
Alison och Aria kommer också in rusande i sjukhuset och går snabbt till receptionen och frågar efter Ezra. Sedan får vi se A spionera på lögnarna och skriva till sin kollegor:
It's happening. Follow the leader.
 
Aria säger till Alison att hon måste rymma från sjukhuset och Alison rusar snabbt iväg från sjukhuset ut i New Yorks gator medveten om att A följer efter henne och Spence, Hanna och Em följer efter A. Lögnarna har en plan, och A är påväg att sättas dit.
Alison går snabbt i New Yorks gator och ser ganska förrvirrad ut. Sedan så vänder hon sig om och möter A:s ansikte. Såklart har A en svartmask på sig men Alison reagerar genast och springer iväg från A medans A går snabbt efter henne. Alisons steg hamnar i en öde park och hon går bakom en buske och plötsligt hör hon A:s röst.
Wanna Play?
Alison ser skräckslagen ut och jag med. Efter dockavsnittet så var det här nog den läskigaste scenen i PLL ever.
It's over.
Alison skakar sedan på huvudet och säger: No it's not.
Lögnarna som hade gömt sig kom från olika sidor och omringade A och förklarade att dom hade lurat honom och Ali, bad ass som hon är sprejade tårgas på A. 
Sedan börjar Lögnarna höra röster bakom dom.
Are You Sure That's A?
Maybe I'm A?
Or Maybe It's One Of Them?
Dom fyra lögnarna omringades av människor i svarta hoodies och dom hade snabbt insett: Ja, A är alltid ett steg före och det skulle inte förändras nu. Polisbilarna kom och lögnarna sprang och gömde sig och armen i svarta hoodies hade försvunnit.
Aria vandrar fortfarande runt i sjukhuset och för höra sjuksköterskorna prata med Ezs mamma om Ezra och hans operation. 
Aria och resten av lögnarna pratar senare i telefon om Ezra och A. Tjejerna bestämmer att Spence, Emily, Alison och Hanna ska gå vidare någonannanstans medans Aria stannar i sjukhuset och vakar över Ezra. Em och Hanna kollar på Ali och dom vet att om A inte kan ta Ezra, så är det Alison som är målet för A och tjejerna är överens om att dom behöver ett ställe att gömma sig på. Som tur så vet Ali ett ställe och tar dom till en teater, ett ställe som Fitzergald äger och Alison berättar att Ezra tog Ali med sig dit förut när dom dejtade.
Väl i teatern, deras nuvarande gömställe så kurrar Spencers mage högt och hon klagar på att hon inte har ätit nånting sen välgörenhetsgalan så tjejerna går till biljettståndet i teatern där det finns några påsar med mat och börjar prata och äta.
Spencer, Hanna och Em pratar om ett tv-program som Alison inte kan relatera till för hon har inte sett det och vi får se henne känna sig smått utanför och bestämmer sig för att lämna lögnarna och gå och ringa några kompisar som har hjälpt henne att hålla henne säker den senaste tiden för att berätta att hon mår bra. 
När dom senare ska gå och lägga sig pratar Spence, Em och Hanna om att Alison fryser dom ut igen och har djupa konservationer om hur livet skulle vara utan A. Spencer säger att hon inte skulle vilja vara som personen hon var förut. Förut så ville hon bara vinna hela tiden och alltid ha rätt, men nu så vill hon bara vara lycklig.
Tillbaka till sjukhuset så får vi se Aria fortfarande sitta i väntrummet och Shana kommer för att vakta Aria som hon har fått order från Alison. Aria är väldigt odräglig mot henne men Shana sätter sig ändå en stol från henne och frågar trevligt om Aria vill ha nånting. Aria svarar snällt nej och Shana kollar noga på Aria och ser att hon ser utmattad ut. Snällt berättar hon att om Aria somnar så kan hon väcka henne om det är några nyheter. Aria säger bara att hon klarar sig. Sedan får vi se Aria somna och Shana lägger Arias jacka snällt på Aria och vandrar sedan runt i sjukhuset.
 
Tillbaka i teatern ser vi resten av lögnarna sova igen och vi får se någon smyga in till deras gömställe. Personen går fram till Alison och lägger sin hand över hennes mun så att hon inte kan skrika. Guess who? CeCe Drake.
 
How did you found me? Frågar Alison efter att dom har gått till ett annat rum där lögnarna inte sover.
Well we just don't look alike, we think alike too.
Tjejerna börjar prata om att Alison bad om CeCes hjälp i Ravenswood och att nu så behöver CeCe Alisons hjälp.
 
Senare får vi se CeCe, Noel och Alison sitta i ett cafe och prata och Noel ger bort Alisons biljett till CeCe eftersom att hon måste rymma från polisen. Alison ser ledsen ut och säger till CeCe att detta är kanske sista gången dom ser varandra. CeCe säger att dom alltid hittar tillbaka till varandra och att Alison inte ska vara så överdramatisk och Noel förväntar sig en kyss av dom. Det gjorde jag också faktiskt, efter det här avsnittet då vi får reda på att CeCe är god så älskar jag Alis och CeCes vänskap.
I sjukhuset igen så vaknar Aria och inser att Shana inte sitter bredvid henne. Hon går snabbt till Ezras rum där hon ser Shana hänga i Fitzs rum över hans sjuksäng. Hon går fram till sjuksängen och påminner Shana om att hon lovade att väcka Aria men Shana ignorerar bara det. Sedan får vi se Ezra öppna hans ögon och se på Aria. Han får panik, ser panikslagen ut och hans hjärta börjar bulta snabbare. Allt går så fort och Aria skriker snabbt ut i sjukhuset att dom behöver hjälp i Fitzs rum och då kommer massa doktorer in.  
Alison går sedan tillbaka till deras gömställe i Fitzs teater där Spence, Em och Hanna sover. Eller inte alla tre. När Alison kommer in så sitter Emily redan vaken och väntar på henne.
Where Have You Been? Frågade Emily. Alison ber Emily att inte väcka dom andra och Emily börjar frågesätta Alison.
Det finns vissa saker ni inte behöver veta säger Alison, det är bättre så. Emily säger att det inte är ett bra svar och Alison drar sedan iväg Emily till ett annat rum för att förklara vad som har hänt.
Jag som ni vet efter en långtid på bloggen är galen och förälskad i Emison.
Mitt favorit-ship helt klart och denna scen som bara var mellan dom två gjorde mig extra glad och fick mig att vilja smått fangirla. 
Alison berättar till Emily och oss publiken om CeCe hur god hon igentligen är och hur Ali gav hennes biljett till CeCe. Hon berättar att Ezra betalade CeCe för information och att CeCe har hjälpt Alison och klätt ut sig till Red Coat för Alison bad henne. Varför var för att hon ville att CeCe skulle distrahera A så att Ali kunde stänga av sågen. Ali berättar att CeCe hjälpte Alison rädda Ems liv och att det måste vara en hemlighet.
Why does this have to be a secret?
Ali berättar att CeCe mördade en polis och om CeCe blir ertappad på planet så går Ali ner pågrund av att ha hjälpt henne och det är hennes ansikte på passet. Alison vill inte att alla ska behöva falla om CeCe blir ertappad. Ali kommer ta fallet ensam berättar hon sedan. Sedan vaknar resten av lögnarna och går in i rummet där Alison och Em är och Hanna berättar att Aria är i telefon men dom kan inte höra henne. Alison ber Hanna att be Aria att ringa till teaterns telefon.
 
Aria ringer till teaterns nummer men det dröjer bara några sekunder innan hon förlorar signalen och det läggs på. Sedan så ringer någon annan till teatern och Alison svarar.
Men det är inte Aria. Utan det är Holbrook som råkar få höra Alison röst när hon säger: Hej, kan ni höra mig?
Alison? Frågar dektetiven sen och Alison lägger på vettskrämd.
Holbrook inser snabbt att det var Alisons röst han hörde och skickar Rosewoods poliser till New York.
Därefter ringer teaterns telefon igen men lögnarna vågar inte svara även om det var Aria som ringde den här gången.

Aria lägger suckande på och ser sedan att Ezra mår bra igen och går och hälsar på hans rum. Aria går långsamt till hans sjuksäng och håller hans hand och sedan så vaknar han av att Aria hållde hans händer. Ezra kollar på henne och försöker säga till henne att han vill viska något till henne.
 
Tillbaka till teatern så bestämmer Spence, Hanna, Em och Alison att dom inte kan vänta tills Ez ska säga vem A är. Spencer säger till Alison att dom måste köra henne till flygplatsen. Nu. Men Alison berättar att dom inte kan använda passet som Noel gav till henne för hon gav den till någon som behövde den mer. Spencer och Hanna som inte vet om CeCe historien får utbrott på henne och skäller ut henne.
Undertiden så försöker Ezra ta av sin gasmask som hjälper honom att andas och Aria hjälper honom att ta av den. När den är borta viskar Ezra vem A är till Aria. Aria förstår snabbt vem det är och blir chockad och stressad. Hon springer ut från Ezras rum och ser ut som att leta efter något.
 
Undertiden forsätter tjejerna skälla ut Alison men Em avbryter dom och påminner tjejerna om att dom måste ta sina saker och åka därifrån. Dom kan bråka sen i taxin. Alla fyra lögnare springer till scenen där dom sov och tar sina packningar men sedan så släcks ljuset i teatern.
Who is it?
Sedan tänds ljuset igen och sedan kommer A fram UnmAsked.
Rättelsesagt Shana kommer från backstage med pistol och i blackhoodie.
Kunde inte välja ett bättre ställe att avsluta din berättelse på berättar Shana till Alison.
Shana? Säger alla chockat. Spencer tar genast Alison i armkrok beredd att skydda henne.
Jag trodde jag hade låst er alla på stugan säger Shana. Men jag antar att du var sen till festen Alison säger hon och riktar sedan pistolen mot Ali.
Så mycket för att leka med eld mot eld.
Lögnarna försöker skydda Alison men Shana hotar att skjuta dom också.
Jag litade på dig Shana. Säger Alison. Varför skulle du göra sådär mot mig?
Jag fick så många svar från alla de människor du har sårat. Svarar Shana.
Tjejerna börjar försöka övertyga Shana att inte skjuta Alison.
This is not a game for me! Skriker Shana till dom.
Then what is it? Frågar Spencer.
Justice. Säger Shana.
For who? Frågar Spencer.
Jenna. Säger Alison.
Det visar sig att Shana blev kär i Jenna och har gjort allt det här för henne och när hon är klar med Alison så kan Jenna gå tillbaka till sitt verkliga liv. Shana siktar pistolen mot Alison beredd på att skjuta henne. Tills hon hör en röst bakom henne.
Hey Shana! Ropar Aria bakom Shana.
Shana vänder sig och Aria slår Shana med sin pistol och skjuter henne. Shana riktar sin pistol mot lamporna och råka skjuta mot taket. Sedan faller hon från scenen och ligger död på Fitzergalds teatergolv.
Vad tyckte ni om inlägget? Ska vi göra review om alla avsnitt varje vecka? Kommentera!

Postat av: julia

kanske lite väl långt inlägg och jag tycker att göra en review är en bra ide men det här va inte direkt någon review, här beskriver ni egentligen bara vad som faktiskt hände i avsnittet vilket känns ganska ointressant då man sett avsnittet.

däremot kan ni varje vecka skriva en kort sammanfattning av avsnittet och sedan skriva lite vad ni tyckte, vad ni tänkte och vad ni tror kommer hända näst

Svar: Okej, tack för tipset! :)
Pretty Little Liars

2014-06-14 @ 15:17:25
Postat av: J

Håller medd henne ^

Jag syftade mer på att ni skulle göra så som ni har gjort innan. Att ni typ ser över avsnittet och tar med det mest intressanta och typ diskuterar det, eller typ att ni hittar något som vi läsare kanske missade. Sen om ni typ upptäkte andra saker som föremål som varit med i anda avsnitt på typ "A"'s avslut eller så :) Skulle va jätte kul!! :D


åjuste, märkte ni också att det inte var något med A i avslutet? Hoppas dom fortsätter att ha kvar det för annars blir man ju besviken...

Svar: Jaha sådär? Att vi bara skriver våra tankar? Det gör vi ju varje vecka sen 4B :) Xo - J
Pretty Little Liars

2014-06-14 @ 18:17:46
Postat av: Emison

det hade varit roligt att se er göra ett inlägg om Emison. Hur ni började gilla paret och vad ni ser fram emot att se i säsong 5. Ps Jag älskar Emison. Dem är verkligen jättefina tillsammans

Svar: Det skulle jag kunna fixa! Blir till senare ikväll då:) Xo - J
Pretty Little Liars

2014-06-15 @ 23:02:29
Postat av: Pll~4-ever

Har en liten teori, eller ja, en tanke mera.

Som ni skrev verkade ju Melissa väldigt känslig över det med tjejen i graven. Tänkte såhär att Mr. Hastings hindrade ju henne. Han hade ju haft en affär med Mrs.DiLurantes(stav.) och hon födde Jason som var hans son. Allison utpressade Mr. Hastings på pengar om jag minns rätt. Tänk om han fick nog och försökte att döda henne. Av misstag tog han fel tjej och Melissa såg hela händelsen. Tänk om det var vad hon ville säga?


Detta var bara en vild gissning ;)

Svar: Sjukt bra teori! Fick också en till ide till denna teori som skulle kunna höras ihop. Nu gav du mig lite inspiration:) Är det okej om jag använder din teori och utvecklar den? Du får cred såklart!
Pretty Little Liars

2014-06-17 @ 18:51:20
Postat av: Pll~4-ever

Det skulle vara jätte kul om ni gjorde det :)

2014-06-18 @ 19:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Kommentar:

Trackback